Te se szoktad levenni a tetőcsomagtartót?

2018.01.22. 15:38

Kaptunk egy érdekes kiegészítést a hétvégi tetőcsomagtartós poszthoz, egy szempontot, ami talán jobban fáj az érintett felhasználóknak, mint a fogyasztásnövekedés. Te is fent hagytad a csomagtartót állandóra? Akkor vedd elő az autód használati utasítását, lehet, hogy meglepődsz majd. 

Feladó Balázs

Címzett Sipos Zoltán

Dátum 2018. január 21.

Tárgy A folyamatos tetőcsomagtartózás érdekes járuléka

Tisztelt Totalcar!


A tetőrudas íráshoz kiegészítésként annyit fűznék, hogy tartós tetőrúd, vagy tetőcsomagtartó használatának esetén a gyártók előírják a szervizperiódus sűrítését. Vállalkozásom üzemeltetéséhez egy kisteherautót (Toyota Hiace 2.5 D4D) használok egy állandóan felszerelt tetőcsomagtartóval, rendszeresen használom is, és leszedni is kétemberes művelet.


Az első szerviz alkalmával a szervizvezető kiszedte az autómból a használati útmutatót és megmutatta az erre vonatkozó bejegyzést. Ebben az szerepel, hogy ilyen körülmények közt 15 000 km-ről 7 500 km-re változott a szervizlátogatások gyakorisága, ellenkező esetben elvész a garancia.


Tehát a fogyasztásnövekedésen túl ez is költségnövelő tényező. Arról nincs információm hogy más gyártóknál van-e hasonló korlátozás, de 2017-es Toyota Versónk használati utasításában is szerepel ilyen passzus.


Remélem hasznos lehet mások számára is ez a kis kiegészítés.


Üdvözlettel: Balázs

Megnézted a használatit és meglepődtél? Jöhetnek a sztorik kommentbe.