Áfacsalási tanácsok kezdőknek a Becsületesneppertől

2019.08.28. 06:34

Rengeteg e-mailt kapok naponta, ezeknek egy részében olyan emberek keresnek meg, akik most szeretnének nepperkedni, vagy már nepperkednek, de nem megy nekik annyira, és tőlem remélik a segítséget, hogy majd kiképzem őket. Ki kell őket ábrándítsam, ebben nem fogok segíteni. Nem mész oda a másik cukrászhoz a receptért, mert hallottad, hogy jobb a fagyija. A másik hülyének nézne, hogy jutott ez eszembe egyáltalán. Egyrészt nem célom a konkurencia kinevelése, másrészt nincs is annyi idő a világon, hogy ez beleférjen, XY levele azonban túltett mindenen, amit gondoltam volna.

Feladó XY

Címzett Becületesnepper

Dátum 2019. júl. 31., Sze, 20:04

Tárgy Nettó autó

Tisztelt Becsületes Nepper!

Bizonyára nem mondok újat azzal ha megosztom veled hogy ausztriából lehet nettóban vásárolni autókat. Nos ezt csinálja egy ismerősöm pontosabban van vagy vannak cégei és arra vásárolják valakik az autókat. Kb 3-4éve csinálja és 2x volt eddig jelenése a nav-nál de mindig elengedték álltása szerint 55millioval buktatott már egy céget,hogy ez mit jelent pontosan nem tudom de az tény és való hogy horvát nyaraló hajó stb. van minden és neki a haja szála sem görbül. Azt mondja ha baj van se tudnak vinnia feje felől semmit mert a csaja nevén van minden bár a lány még 2 évnél többet nem dolgozott és kétlem hogy őt ne forgatnák meg minden esetre a fülembe ültette a bogarat és az lenne Hozzád a kérdésem bele merjek e ugrani létezik hogy ezt valaki sok sok évig megussza majd ha már abbamarad az egész semmi hátránya nem származik belőle. Előre köszönöm a válaszodat.

Szép napot!

Üdv.

XY”

Kedves XY! 

Az áfacsalás bűncselekmény, mindenkinek aki belevág, tisztában kell lennie vele, hogy a börtönt kockáztatja. Lehet okosan és hülyén csinálni. Ha okosan csinálod, megúszhatod, de lesznek kellemetlen időszakok, amikor faggatnak a nyomozók és a NAV-osok. Embertípus kérdése, hogy miként kezeled ezeket a helyzeteket. Van, aki pont leszarja, és van aki idegi alapon fosik napokig, közben ökölbe van szorulva a gyomra.

Hogy te melyik vagy, az akkor derül ki, mikor szituban vagy. Az, hogy az ismerősöd kétszer volt a NAV-nál és még kint van, nem jelenti azt, hogy ez az állapot így is marad. Az sem védi meg az ismerősöd, hogy a barátnője nevén vannak a dolgok, a NAV nem a hülyék gyülekezete. Abból, hogy nem tudod mit jelent az „55 millióval buktatott egy céget” mondat, arra következtetek, hogy te nem az „okosan csinálja” kategóriába tartoznál.

Nem csak Ausztriából lehet nettó áron autót vásárolni, hanem az egész Európai Unióból, de még ezzel sem vagy képben. Ha belevágnál ebbe a bizniszbe, azzal egy időben kezdj el egy küzdősportot is, hogy mire bekerülsz a kóterba, ne a sors döntse el, hogy a hímtag melyik oldalán van a helyed. A hab a tortán, hogy ezt így leírtad, és elküldted nekem egy levélben. Az áfacsalás helyett a helyesírásra figyelj, az is egyfajta elegancia, és egy bizonyos intelligenciaszint felett elvárás is. Ha a Becsületesnepper azt mondja, megúszhatod, belevágsz? Ha a tanárod lennék, azt mondanám: ülj le, egyes, te nagyon hülye vagy, fiam!

A fenti levél sokat elárul egy generáció jelentős részének az élethez való hozzáállásáról. Már észrevettem korábban is, hogy a mai tízen-huszonéves generáció tagjai közül rengetegen akarnak sok pénzt, de hirtelen. Kijönnek az iskolából, és holnap akarnak a fényes autóban ülni, mert az fontos. Ismerősi körben felmerült a kérdés 17-18 éves fiúk körében, hogy miből lehetne napi 20-30 ezer forintot keresni, és a könnyű drogok árusításától sem riadnának vissza. Nézed a sok hülyét az Instán, hogy pózolnak a drága autókkal, órákkal, pezsgővel, és te is akarsz ilyen posztokat nyomni. Azt hiszed, hogy ezzel több leszel? Nagyobbat nem is tévedhetnél. Pont hogy kevesebb vagy, beállsz az értéktelen, műveletlen, látszatemberek sorába, akik képtelenek bármiféle értéket előállítani, és addig terjed az intelligenciájuk, hogy vásárolnak. Egy generáció agya van elcsapva.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.