A jövő kamionja elektromos és vezeti önmagát

2018.09.25. 18:06

Minden páros évben haszongépjármű- és autóbusz-kiállítást tartanak Hannoverben, a kiállításvárosban. Bár a név ugyanaz, mint a frankfurti autókiállításnál (IAA - Internationale Automobil-Ausstellung, azaz nemzetközi autókiállítás), itt nincsenek személyautók, csak kamionok, buszok, felépítmények és az ezekhez főegységeket gyártó beszállítók. Sokkal izgalmasabb és színesebb világ ez, ahol egyszerűbben dőlnek el a jövő fejlesztései: ha valóban megéri, akkor jöhet, de ha nem, úgy sem vásárolják meg a cégek. Épp ezért lehet fontos minden olyan újítás, ami elősegíti, hogy a járművezető tehermentesüljön. Vagyis az olyan, részleges önvezetési megoldások hamar megvalósulhatnak, amelyeknél a vezetőnek semennyire sem kell odafigyelnie dugóban, vagy az autópályán vonatozva, mert ezek az időszakok nem számítanak bele a vezetési időbe, pihenhet, vagyis pénzt spórol. Érdekes töltési megoldások, ezernyi elektromos busz, alternatív üzemanyagok és nehezen beskatulyázható közösségi közlekedési koncepciók, előretörő török és távol-keleti gyártók: ez volt Hannover 2018-ban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.