Te mit nézel meg egy autón vásárlás előtt?

2020.09.09. 16:10

Használt autót venni mindig kockázatos, ezt a kockázatot pedig ki ne akarná mérsékelni? A vásárlás előtti állapotfelmérésnek is vannak azonban szintjei. Kezed a szívedre, és áruld el, hogy te mennyire nézel vagy nézetsz át egy kiszemelt autót! Minden kérdésnél több válasz is jelölhető.

Karosszéria átvizsgálása

Egy szakszerűtlen javítás, a karfiolosan megindult korrózió komoly költségeket akaszthat az új tulajdonos nyakába, ezért ez jellemzően az átvizsgálás egyik legfontosabb eleme. Te milyen módszerrel méred fel az autó karosszériájának állapotát?

Futómű ellenőrzése

A hazai úthálózat nem kíméli az autók futóművét, egy beteg futómű pedig nem csak a komfortérzetünk, de az biztonságos közlekedés alapja is. Egy bonyolultabb, soklengőkaros konstrukció esetében pedig előfordulhat, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hogy nyugodtan közlekedhessünk az autónkkal. Te milyen módszerrel vizsgálod meg a megvásárolni kívánt autó futóművének állapotát?

Fék hatásfokának megítélése

Fontos a menés, de a megállás még fontosabb. Érzésre lehet jó az a fék is, ami hamarosan cserés, és egy jó fékrendszer is lehet, hogy csak két új tárcsára vágyik. Te hogyan ítéled meg a fékeket?

Motortér vizsgálata

Bár jó esetben a motorháztetőt ritkán kell kinyitni, a vásárlás előtt érdemes alaposan körbenézni itt is, mert autó elhanyagoltságáról, a kellő karbantartások hiányáról sokat elárul a motortere. Te mit nézel meg itt?

Műszeres mérések

Lehet egy autó látványra korrekt, ha a karácsonyfa minden dísze ott világít a műszerfalon az az álmoskönyv szerint sem jelent túl jót. De akár enélkül is lehetnek eltárolt hibák az autó tárolójában. Te mennyire ásol mélyre a hibakódokban?

Klímarendszer ellenőrzése

„Jó a klíma, csak tölteni kell!” - olvasható gyakran a hirdetésekben. Az esetek jó részében azonban kiderül, hogy mindez nem fedi a valóságot, mert esetleg szökik a gáz, vagy ami még nagyobb gond lehet, ha a klímakompresszor mondta be az unalmast. Te hogyan bizonyosodsz meg a klíma működéséről vagy esetleges problémáiról?
A Totalcheck állapotfelmérő szolgáltatás segít, hogy a váratlan meglepetések száma minél kisebb legyen. Ismerd meg szolgáltatásunkat, melynek végén komplex képet kaphatsz az autó műszaki állapotáról, a szükséges javításokról, és az ezekhez tartozó várható kiadásokról. A Totalcheck átvizsgálás nem csak a vevőnek lehet hasznos, de az eladó is nyugodtabb szívvel árulhatja így autóját. Kattints ide és ismerd meg Minimalista, Megfontolt és Maximalista csomagjaink tartalmát és árait!