Kártotó: Mennyibe kerül egy visszapillantó cseréje?

2020.12.15. 16:55

Van az úgy, hogy közelebb mászik egy oszlop a parkolóházban és ott marad a tükrünk, de az álló sorok között cikázó robogós ételfutár házilag barkácsolt doboza is magával ránthatja az értékes visszapillantónkat. Tippelje meg velünk, melyik típus esetében mekkora összeg szerepel majd a számlán a tükörcsere végén! Kártotó 2. rész.

Játékunk alapjául a TotálKártörténet-lekérdező szolgáltatásunk adatait biztosító partnerünket kértük meg, hogy számolja ki nekünk, hogy mekkora összegű a hivatalos javítási kalkuláció egy-egy típusnál, ha cserére szorul a bal oldali visszapillantó tükrünk. Ilyenkor a javított elemek fényezésével, a környező és kiegészítő elemek ki- és beszerelésével számoltunk. Az árak bruttó árak, az adott márkára jellemző hivatalos, legális szervizek átlagos óradíjait vettük alapul, melyek között esetenként jelentős szórás is lehet. Ezeknek a kiegészítő információknak az ismeretében várjuk a tippeket a játék során!

Nem mindegy, hogy bal vagy jobb tükör? Röviden: nem. A tükrökbe manapság rengetegfél szenzor és visszajelző lehet, sőt, akár kamera is. Előfordulhat tehát, hogy a jobb oldali jóval olcsóbb, vagy épp drágább egy adott típusnál.

A tükröket a legtöbb esetben egészben lehet cserélni,  hiába csak egy része sérült - így kénytelenek vagyunk a teljes egységet, minden részegységével együtt megvenni.

Mi az a TotálKár?

Ha a kiszemelt autója balesetes volt az utóbbi 20 évben, és javították idehaza, vagy legalábbis kellett volna, a TotálKártörténet-lekérdezéssel szinte biztosan megtalálja. Az alap lekérdezés ingyenes. Ha nincs kártörténeti adatunk, nem kell fizetnie. A részletesebb gépjárműkár-kalkulációs adatok lekérése 3990 Ft. Kipróbálná? Kattintson ide!

Persze tudjuk, hogy nem minden javítás történik a biztosítókon keresztül, ezért megkértük a Becsületesneppert, hogy mondja el, mennyiért lehetne szerinte  az adott típusoknál orvosolni a sérült tükör cseréjét bontott alkatrésszel. Az ő becsléseit a teszt kitöltése után mutatjuk meg.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ha lemaradt a sorozat első részéről, ide kattintva tudhatja meg, hogy mennyibe kerülhet egy meghúzás az első lökhárítón.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.