Patkány Prius? Daliás Delta? Piros Porsche? Parkoló Parádé!

2021.08.04. 14:22

Már 31 alkalommal volt Totalcar Parkoló Parádé a Hungexpón és még mindig jön valami új, amire rá lehet csodálkozni. Mekkora szerencse, hogy lesz is még PP!

Ahogy sétálok a sorok között, megakad a szemem a fekete és fehér Honda Integra Type-R pároson. Hogy a fák árnyékában hűsölő kétajtós kupék duettje jin és jang volna, azt nem állítom, de az egészen biztos, hogy nem az angyal és az ördög párosa. Mert bármennyire is úgy tűnik, az ártatlan fehér sem kevésbé súlyos gép. Minden idők legjobban vezethető elsőkerekes sportautója az Integra és ezt temérdek YouTube videó mellett olyan szerencsések állítják, akik vezették már nem csak a sarki boltig, hanem versenypályán hajtva.

Nincsenek alatta ordítóan nagy felnik, de azért a méretes hátsó szárny már egy komoly üzenet. Az utastérben ott virít a két, piros Recaro sportülés és az alumínium váltógomb, amire télen ráfagy a kezed, nyáron pedig a tenyeredbe égeti a fokozatkiosztást. Nem vétetlenül skálázták 10 ezerig a fordulatszámmérőjét sem, hiszen ez egy rendes, egekig forgó Honda.

Pár lépéssel odébb három Lancia Delta álldogál és akkor állapítom meg, hogy mennyire jót tesz minden autónak a sárvédőszélesítés. A HF Integrale pontosan annak néz ki, ami: egy kompakt, amit belülről feszít szét a technika. 200 lóerő körüli 2,0 literes turbómotorja úgy tölti ki a rendelkezésre álló teret, mint a levegő és akkor még ott van alatta az összkerékhajtás is. A Turbo DS-en látszik, hogy sokküllős felnik és a szélesítések nélkül, sallangmentesen is mennyire működik a forma, aminek megrajzolásához valószínűleg Giorgetto Giugiaronak kizárólag vonalzót és ceruzát adtak a kezébe.

Anti hagyta pihenni a RulettAstrát, csendben a Priusszal érkezett és gyorsan el is dugta hátra, aztán előrántotta a közútkezelő színű Ghostot és azzal tekert a sorok között, de hiába keresem a szememmel az élénk narancs biciklit, nem lelem. Persze, mert átpattant a picike Honda robogó nyergébe. Hitetlenkedve híreszteli, hogy ott álldogál a bordó A5-ös Audi közelében egy patkány Prius, plexivel fedett inverterrel a gépháztető alatt és pőrén virító akksicsomaggal az utasterében. Ez önmagában bizonyíték arra, hogy a zsenialitást és az őrületet nem hajszál választja el egymástól, hanem van egy vékonyka közös halmazuk.

Többször visszatérek a piros 718 Cayman T-hez, hogy legeltessem rajta a szememet, mert ez az egyik legjobb Porsche. 2,0 literes, négyhengeres, turbós bokszermotorja 300 lóerős és 5 másodperc körüli 0-100-at tud, de nem ez a lényeg. A Cayman T 1,4 tonna alatti tömegével egyrészt a legkönnyebb új Porsche, másrészt azoknak szól, akik imádnak vezetni, ezért nem a teljesítményre, hanem a hangolásra mentek rá.

Jó volt látni a francia hot hatcheket, Renault Clio RS-eket, Citroen Saxo VTS-eket és az olyan jellegzetesen japán autókat, mint a sornyi Hacsi, a patinás Datsun Gloria vagy a makulátlan, fehér Mazda RX-7. Lehetetlenül szépen csillogó krómok voltak a sötétkék Kispolszkin, menő ATS felnik a piros Lada alatt és apukám E 300-asa mellett ott állt a másik véglet, egy S211 AMG, V8-assal, feketében.

Minden van, és mindennek az ellenkezője is a Parkoló Parádén. Augusztus 8-án ráadásul nem csak parkoló, hanem szalompályán versenyző autók is lesznek! Gyere, jó lesz!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 38. Parkoló Parádé 2022. október  16.-án, vasárnap lesz a Hungexpo területén. Részletek hamarosan!

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Az idén megszokott receptet követve ismét egy téma köré húzzuk fel a rendezvényt: a tuningautók, a csillogó veteránok, valamint a sportkocsik után most a nyolcvanas-kilencvenes évekbe ugrunk visszaEhhez az alapot Quixotic adja: Miklósy Krisztián munkásságát jól ismerheti, akinek rendesen becsípődött a 80-as évek synthwave hangulata, de ha nem lenne meg, mindenképpen nézd meg róla készült portrénkat: 
  • Folytatódik a Tulaj a Pályán verseny! Információ hamarosan!
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
    10050003

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2022.10.16. 11:30-ig 1200 Ft/fő (szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1750 Ft/fő. A rendezvényre 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 18 év alattiak kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 12 órakor.
Belépés: autóval az 5-ös, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

Amennyiben gyalog jönnél, a MÁV járatai a Keleti pályaudvarból 5 perc alatt Kőbánya felsőn vannak, ami majdnem pont a 3-as, gyalogos bejáratnál van. A vonatot Budapest bérlettel vagy 250 forintnyi jeggyel veheted igénybe. A konkrét menetrendet ide kattintva találod.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység, árusítás csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvényt "szinte" minden időben megtartjuk!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.