Ezek voltak a kedvenc videóink 2021-ben

2021.12.27. 16:14

Bár a verseny még nincs lefutva, lassan ráfordulunk 2021 utolsó körének célegyenesére. A koronvírus ugyan hátráltatta a mindennapjainkat, a tartalomgyártás nem állhatott le, és rengeteg érdekes videós anyag született. The show must go on, ahogy a Queen is megmondta! Ezekből a videókból válogatta ki mindenki a számára legkedvesebbet.

Bolla György

2021. furcsa év volt nekem személyesen a Totalcar Youtube csatornáján, mert az igazi csúcspontok és az igazán durva mélypontok is elmaradtak. Annak például nagyon örülök, hogy a finn Ladáról szóló videó mára túl jár százezer nézőn, de valahogy mégsem kötődöm eléggé hozzá. Nagyon tetszett Anti és Dani videója a Lotus bemutatóról, pláne, hogy az Exige később nekem is az év egyik meghatározó élménye lett. Őszinte örömmel készültek a Parkoló Parádés sétálós-beszélgetős videók, szerettem mindegyiket, és imádtam részt venni az Aston éjjeli krúzingban, ami az egész csatorna egyik idei csúcspontja. De talán a legjobb emlék a Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ Shooting Brake videója, amit a bénán hosszú neve ellenére teljesen joggal fújtak le feltűnő sárgára. Bár a videóban túl sokszor hangzik el a "verzió" és talán lehetne még csiszolni a szövegen meg a hangsúlyozáson, mégis: ez egy olyan minőségű film lett, amilyenek készítésében mindig szerettem volna részt venni. Úgyhogy egyfajta első ez az életemben, e fölé célzok 2022-ben!

Iván Róbert

Az Aston volt szerintem a legjobb videó, de nem csak minősége, a formája, vagy a tartalma miatt. Az én ötletem volt a vége geg, Dani hagyta magát rábeszélni, pedig nem akart James Bondot egy Aston tesztbe, Perkó Rudi írt rá egy szöveget, és belekerültek Dani írott Aston tesztjéből az autós részek. Rudi szervezett rendőröket, Dani ruhát, Roland és Gyuri leforgatták az autót, Bumbi instacelebkedett, Rézmányi megfotózta, Anti pedig elkészítette a fiktív Instagram profilt és hozzá az idézeteket. Szóval nagyrészt én vittem végig, de mindenki hozzátette a sajátját, és ezért lett igazán király minden egyes részében. Nem is emlékszem más munkára, ami ennyire összehozta a közösséget.

Ne feledkezzünk meg a nem induló Porsche Cayenne tesztről sem: felhívott Anti, hogy baj van, nem indul az autó, mi legyen? Kitaláltuk, hogy a szerelés közben lesz megfelelő anyag, és végül működött. A magyar Matchbox-rajongókról megtudtuk, hogy tisztában vannak saját őrültségükkel, így a vártnál egy sokkal szórakoztatóbb videó született. Illetve a Senna aláírásos NSX dokumentumfilmes megoldása is elég egyedire sikerült, a kézíráselemző munkájával. Végül pedig egy anyag, aminek remélem lesz folytatása: az Ütközőzónát teljesen máshogy képzeltük el Zách Danival, de aztán így alakult, és szerintem egy tanulságos videó készült belőle. Aztán persze azon lehet vitatkozni, hogy most az út legyen szélesebb, vagy a vezető lassabb, de a problémáról legalább beszélünk. 

Zomborácz Iván

Kevés motor áll tőlem messzebb a BMW R 18-nál, de attól ez még egy vidám anyag lett, amit Sturcz Antival kb. másfél óra alatt vettünk fel mindenestül - feszes, de jó hangulatú munka volt, ráadásul volt módom megtapasztalni, hogy Anti kamera mögött is profivá érett, mind operatőrként, mind rendezőként. Az R 18 pedig egy kellemes motor, amit a végére egészen meg is kívántam - akár hiszed, akár nem, városi rohangálásra ideális.

Lendvai Zsolt

Nekem saját videóm, de még egy snittem se volt idén, így a kollégákéból tudok választani. Ráadásul nem is könnyen, mert nagyon sok klassz anyag készült. Ha mégis meg akarok nevezni egyet, akkor az Gyuri finn ladás videója. Minden percét imádtam, nagyszerű hangulatú munka volt egy nagyon klassz autóról. Nyilván a Ladák iránti érthetetlen rajongásom is közrejátszik a választásban.

Perkó Rudolf

Tartalmi oldalról összesen egy videó elkészítésében vettem részt, ez pedig a Robertó által összefogott Aston projekt volt, amire úgy érzem, mind büszkék is lehetünk. Emellett nagyon örülök annak is, hogy a Rozsdakupacos srácok videói a Totalcar égisze alatt jelennek meg, amiben szintén érzem a szerepem. Ezek közül a Delta az eddigi kedvencem.

Sturcz Antal

Ha az NSX és egy 911-es Porsche közül kéne választanom sem lennék akkora gondban, mint most, hogy választanom kell az idei videóim közül. Eszméletlen sokat forgattunk, volt Osmóval rohanós, sebtében felvett vlog, és napokon át készülő, művészkedős anyag is. Meg hát az egyik legnagyobb idei eredmény, a Tulaj a Pályán, amit véletlen se sajátítanék ki, hiszen Robertó és Ágó Béla keze is bőven benne volt.

Mindenképpen be kell válogatnom az aláírt NSX videót, több okból is sokat jelent. Ritkán csinálunk ilyen csendes, merengős anyagot, ráadásul az írásszakértő bevonásával olyan terület felé mozdultunk, ami korábban nem jelent meg. De a legfontosabb, hogy Áron képeivel és Robertó vágásával a videó átadja azt az érzést, amit az autó mellett éreztem.

Hasonlóan emlékezetes az S Merciről forgatott anyag is, hiszen Rolanddal és Danival tulajdonképpen végigökörködtük a napot, ezt valamennyire visszaadja a videó is. Régi igazság, hogy akkor lesz szórakoztató az anyag ha mi is jól szórakozunk, miközben csináljuk, ez tökéletesen megvalósult. Robertó mondjuk nem, hiszen szokás szerint baromi sok volt a szöveg és kevés a vágókép, ennek ellenére szerintem nagyon jó anyag lett.

Nem, továbbra sem hiszem el, hogy vezettem egy 300SL-t, de van róla videó, szóval simán lehet, hogy megtörtént. Szintén zseniális buli volt, amikor Dani kisírta, hogy vezethessem versenypályán a Lotus Exige Exige Sportot. Eredetileg csak őt hívták, de belengette a szervezőknek, hogy készülhet videó, így odaengedtek a rendezvényre. Danival ismét önfeledt ökörködésbe csapott a nap, ezt remekül visszaadja a videó.

De egy bringás videót is be akartam rakni, és azért ezt, mert itt az autózás találkozik a kedvenc sportommal. Máté ráadásul jó partner volt a dologban, mert nem csak szereti és érti a két világot, de ipari formatervezőként olyan hozzáadott értéket is tudott nyújtani az anyaghoz, amit más nem tudott volt. Verettünk egy E46 M3-mal, bringáztunk, szóval tartalmas nap volt.

Ezek a saját anyagaim, de az idei év legjobb totalcaros videójának mégis a Dani, Rudi, Robertó által összehozott astonos anyagot érzem. Szépen videóba ültette a fikciós cikkek hagyományát, és rendkívül szórakoztató anyag készült, biztos vagyok benne, hogy lesz folytatása.

 Csepreghy Dániel

Éppen aktuális volt a heti Zanza felvétele, amikor Anti a szokásos hátizsák terhe mellett úgy nézett ki, mintha temérdek gondot is vinne a vállán, én pedig pont a szerkesztőségben voltam. A szokásos telefonos egyeztetés helyett a laptop felett ülve beszéltük át, hogy milyen hírek menjenek majd adásba. Végül addig győzködött amíg összeültünk hírezni, mint Szellő István és Erős Antónia, amiből mindig valami olyan készül, ami közben mi mindenképp jól szórakozunk. Nem tettünk másképp akkor sem, amikor kiderült, hogy az Euro-Ringen rendezett Lotus Exige bemutatóra még simán beférne egy ember, így riasztottam Antit és nem sokkal később be is gurult az ezüst Prius a boxok mögé, majd a szerkesztőségben gyorsan felmarkolt cuccokkal készült belőle egy remek videó.

Mióta a Totalcarnál töltött nulladik napomon kerülgettem a Tulaj a pályán bójáit, azóta mindenkit győzködök, hogy ez mennyire istentelen jó buli. Kálmán hallgatott rám és elgurult a Driving Campre a remek Audi A6 quattro-val, aztán lelkesen hívott fel, hogy mennyire istentelen jó buli ez. Mondtam én. Nagyon szerettem a Hacsizuki show-ját is, de azóta is Kálmáné a kedvenc TAP részem, mert ebben a felhőtlen örömben benne van az, amiért ezt az egészet elkezdtük.

Röhögve néztem a meg nem mozduló Cayenne tesztjét is, mert ez a videó teljesen másnak indult, de pont attól lett nagyon jó, hogy nem ment egy métert sem a Porsche. Ahogy nem gurult a Senna által aláírt NSX sem, mégis gyönyörű óta, információban gazdag dokumentumfilm lett.

Hajnali 4-kor állítottam le az Aston Martin Vantage Roadstert a garázsban az átforgatott éjszaka után, de amit végül Robertó készített belőle, az tényleg lenyűgöző lett. Ebben a fikcióban benne van Patrik barátom kreativitása, Rudi szövege, Roland vágóképei, Gyuri tapasztalata, a jófej rendőröket szinkronizáló Tibi és az instacelebkedő Bumbi, valamint Rézmonyó, mint udvari fotós. Úgy mutatja be az autót, hogy közben teljesen más világot rajzol köré. Megálmodtunk, szerettünk csinálni, szívből készült.

Jakusovszky Kristóf

Videós frontos nincs sok szavam, hiszen viszonylag kevés ideje vagyok a környéken. Talán a Rulettastrás videó a legkedvesebb számomra, ugyanis láttam az autót akkor, amikor Anti megkapta. Aztán egy szűk évvel később pedig láttam, hogy hova jutott és ki is próbálhattam. Azt kell mondjam, hogy abszolútértékben is nagyon fasza lett, a végére már nem egy jó poén, hanem egy magához képest rendesen jó autó lett belőle. Az külön melengeti a lelkem, hogy az öreg kombim és a kedvenc fényképezőm is megkapta a maga öt másodperc képernyőidejét a videóban.

Papp Tibor

2021-ben egy spontán, kissé ad-hoc kivitelezett videó volt a kedvencem, amely az emberiség egyik legfontosabb kérdését próbálja megválaszolni, nevezetesen tényleg olyan tetű-e a Dacia Spring. A szereplők Kopasz, Gajdusz, egy beszámított Peugeot 206 1.1 és természetesen a kínai gyártású, vészesen olcsó Dacia. Sokat röhögtünk, és ez a lényeg!

KEDVENC DOLGAINK 2021-BŐL

Ezek a pillanatok kísérnek el minket 2021-ből
Nem feltétlen jó témákkal kerül a történelem könyvekbe ez az év, de halottról jót vagy semmit: jöjjenek 2021 csodás pillanatai.
Ezek voltak a szerkesztőség kedvenc videói 2021-ben
Temérdek videós anyagot készítettünk, de mindenkinek más áll a szívéhez a legközelebb. Videós válogatás a szerkesztőségtől.