Karosszériások álma a BMW 1-es M Coupé?

2011.08.01. 15:43

Vagy átok ül a legkisebb M-es BMW-n, vagy van némi igazság a BMW-seket jellemző előítéletekben: ahhoz képest, hogy alig pár hete árulják a kis hátsókerekes élményautót, már három földrészen összetörtek legalább egy példányt.

Persze, BMW-t nem csak ámokfutó idióták vesznek, de a rombolás ilyen meglepő sebessége nem javítja a tulajdonosok megítélését.

Az első törés, amiről hírt kaptunk, a legelső Dél-Koreába szállított példányt érte: hétköznapi ráfutásos balesetnek tűnik. A második 1-es M Coupét Lengyelországban zúzták le - itt feltehetően megcsúszott a BMW fara, ami nem csoda 340 lóerő és vizes út kombinációja esetén.

Svájcban történt a harmadik baleset, szintén vizes úton. A fehér kupét a 25 éves sofőr országúton dobta el, de szerencsésen megúszta az esést: egy traktoros visszahúzta az útra. A negyedik, dél-afrikai ütközés viszont súlyosabbnak tűnik, itt több légzsák is eldurrant.

Ha így folytatódnak a balesetek, jó üzlet lesz a BMW-nek a karosszériaelem-gyártás, a tulajdonosok örömét viszont az állandó rettegés mérgezheti meg, ha játékos helyett balhésra sikerült az M Coupé viselkedése.