Porschéból Citroent – vagy fordítva?

2013.11.09. 10:06

Az autógyártás történetében számos olyan formaterv készült már, amelyen egyszerűen nem fog az idő, így kedvelt célpontjai a gyűjtőknek és az álmodozóknak egyaránt. Ezek közé tartozik többek közt a Porsche 911, illetve a Citroen DS is.

A Brandpowder nem kisebb munkába fogott, mint hogy ebből a két autóból építsen egyet. Úgy döntöttek, hogy a Porsche jellegzetes orr-részét megtartják, a B-oszloptól hátrafelé pedig már a Citroent láthatjuk. A munkát a tervezés fázisától, az első vázlatoktól a számítógépes modellezésen át a kész alkotásig gazdagon dokumentálták – a dolog szépséghibája, hogy mindezt manipulált képekkel tették, a Porsche-Citroen hibrid ugyanis csak virtuálisan létezik.

A furcsa formához a készítők egy háromliteres, 260 lóerős túrbómotort álmodtak meg, és fiktív véleményeket is gyártottak köré. Ezek szerint az autót kipróbáló brit tesztpilóta egészen el volt ragadtatva annak vezethetőségétől. Angela Merkel német kancellár nem érezte magát elég felkészültnek ahhoz, hogy vezesse a 911 DS-t, Francios Hollande francia államfő is csupán sofőrje mellett ülve vállalt egy kört a hockenheimi versenypályán.

Szép dolog a fantázia, és igen érdekes is lett a két klasszikus autó összedolgozásával készült virtuális Porsche-Citroen, azonban úgy gondoljuk, szerencse, hogy csak papíron – és persze a monitoron – létezik. Mindkét klasszikus sokkal értékesebb, ha meghagyjuk őket eredeti állapotukban.

Forrás: Brandpowder