2014.11.09. 06:58

Gyerekként sokan álmodoznak arról, hogy Forma-1-es pilóták lesznek, de ez csak keveseknek adatik meg. Persze nincs mindenkinek tehetsége a versenyzéshez, és olyan esetek is vannak, amikor a tehetség ugyan meglenne, de soha nem jön el a lehetőség. Ha viszont elég vagyonosak vagyunk, csak a megfelelő alkalmat kell kivárni, hogy megvehessük saját versenyautónkat.

Most éppen Mark Webber 2007-es Red Bull RBR3-asát hirdetik a racecardirects.com-on. Eladója szerint ez az egyetlen magánkézben lévő Red Bull versenyautó, amelyet éles futamon is használtak. Az ausztrál pilóta ugyanis ezzel a géppel állt rajthoz az Ausztrál, a Bahreini, a Maláj és a Spanyol Nagydíjon is.

Az Adrian Newey által tervezett autót alig több mint egy hete hirdetik, és csak komoly érdeklődők jelentkezését várják. Természetesen az árat is ennek szellemében határozták meg: a brit hirdető 250 ezer fontot, azaz közel százmillió forintot kér az exkluzív járműért. Aki ezt megengedheti magának, az egy igazán különleges, egyedi darabbal bővítheti gyűjteményét.

F1 versenygép otthonra?