Kétszer ronggyá törte, majd eladta 3 milliárdért

2015.06.10. 17:43

Az itthon leginkább Mr. Bean-ként és Fekete Viperaként ismert színész igazi autóbolond, és mivel bőven akad pénze, egy csomó gyors és ritka autót tart. Persze szeret gyorsan vezetni, de néha mellényúl, így aztán rendre összetöri az autóit. Most eladta saját McLaren F1-esét, amelyet 18 év alatt kétszer zúzott le, méghozzá meglepően nagy összegért.

Attkinson 1997-ben vette meg az autót 640 ezer angol fontért, majd viszonylag sokat használta. Összesen 64 ezer kilométert tekert bele, és közben kétszer is megtörte: először egy Rover Metro kisautóba szaladt bele hátulról, ekkor csak az autó orrán sérült néhány karosszériaelem. 2011-ben azonban ripityára ment az autó, amikor túlvállalt egy kanyart, majd az irányíthatatlan autó kidöntött egy közlekedési táblát és belerongyolt egy fába. Az autó két darabra szakadt és ki is gyulladt, de megjavították – Atkinson ezért a balesetért 910 ezer fontot kapott a biztosítótól.

Minderről persze hűen tudósított a brit bulvársajtó, és mindezek ellenére, vagy talán épp ezért a kérdéses McLaren sportkocsit 18 évesen, sok kilométerrel és zaklatott előélettel együtt elképesztő összegért, kerek 8 millió fontért kelt el. Ez átszámítva 3,42 milliárd forintnak felel meg, ami még egy ritka sportkocsiért is hihetetlen összeg.