Végre arcul köpte a Ralliartot a Mitsubishi

2021.12.03. 14:12

A Mitsubishi összességében volt már jobb bőrben is, főleg a 30 évvel ezelőtti önmagához képest: a kínálatuk szűkös, főleg SUV alapú, amelyek nagy része már idős konstrukció; a 2022-es Outlandert nálunk valószínűleg nem is vezetik be; a Nikkei japán lap szerint az új modelljeik pedig már Nissan alapokra épülnek majd. A fejlődő országokban, és főleg a délkelet-ázsiai piacokon azonban még mindig erős a márka, így inkább ott tolják meg a marketinget - már amennyire a helyzetük engedi.

Azzal nincs is semmi gond, hogy a Mitsubishi a történelméből merít ehhez ihletet, de a patinás Ralliart ellövése a márka rajongóinak fájhat: egyebek mellett a WRC/Dakar versenyautókért is ők feleltek, a Thaiföldön most bemutatott Ralliart változatok azonban kimerülnek a külsőségekben. Egyelőre a Triton (nálunk L200) és a Pajero Sport típusok kapták meg a csomagot, ami piros betétekkel ellátott lökhárítókat, színes matricázást, piros sárfogó gumikat és egy diszkrét fekete tetőspojlert jelent. 

Azt már korábban is tudtuk, hogy az újjáélesztett Ralliart név nem igazi sportmodelleket jelent majd, de a beharangozott sportos kiegészítők alatt bizonyára többet, az autó kezelhetőségét/teljesítményét befolyásoló dolgokat remélt a mitsubishis keménymag. Némi reményt adhat, hogy a márka elvileg a versenyzésbe is visszatér, ennek részleteiről azonban még nem tudni.

Bár nem Ralliart, de 3000GT a Mitsubishi koronaékszerének számított, ami technikában szinte ott volt, ahol a Skyline-ok. Megmértük, mit tud szűk harminc év után: