Felhergelték Steve McQueen Mustangját

2021.12.11. 13:20

A Ford nagyon betalált a Mustang limitált kiadásával, a Bullitt-tal. Kezdetben 1500 darabot terveztek gyártani, de a nagy érdeklődés miatt ezt megtoldották még 1500-zal. A koncepció nem volt túl bonyolult: a Mustang GT kapott egy, az eredeti, filmes Bullitt Mustanghoz hasonlító optikai csomagot és egy kis plusz teljesítményt. A végeredmény ugyanakkor valóban nagyon menő lett, valószínűleg Steve McQueen se csóválná a fejét a csalódottan a látványtól.

Ha azonban valaki nem lenne elégedett a teljesítménnyel, a Steeda Performance tudja a megoldást, náluk készül a limitált Mustang limitált kiadása, a Steve McQueen Edition. Itt már nem csak optikai csomagról és pár plusz lóerőről beszélhetünk: a bolti Bullitt komoly átalakításokkal érkezik, amik több lépcsőben érhetők el.

Az alapcsomag része egy visszafogott, így 465 lóerő helyett már 550 áll rendelkezésre. A lényeg azonban a futóművet érinti, és itt már az alapcsomag se szerény. Gyakorlatilag a gyári futómű legtöbb eleme helyett versenyalkatrészeket építenek be. Például újak a stabilizátorok, a lengéscsillapítók és a rugók. Sőt, még a felniket is 20-asra cseréli a Steeda, amire nagy teljesítményű Nitto gumikat is húz. A teljes, elég impresszív lista a Steeda oldalán érhető el.

Az alapcsomag ára 25 ezer dollár, de ha a leendő ügyfél úgy érezné, hogy ez még mindig kevés, az opciós listáról még csemegézhet. Elérhető az autóhoz bukókeret, versenyülések, sőt, akár karbon kardán és kompresszor-kit is. A megfújt verzió teljesítménye már erősen túlzás: a legerősebb változat 825 lóerős. De ami a legfontosabb: az ikonikus Dark Highland Green szín megmarad.