Több mint 35 millió forint egy húszéves Hondáért?

2022.01.31. 16:22

Múlt héten láttunk egy szép példát a megszaladt japán youngtimer-árakra, akkor egy különleges Nismóért kértek többszáz millió forintnyi dollárt, de most egy kategóriával lejjebb is feltűnt egy extrém ajánlat: a cikk születésekor épp 111 ezer dolláron, azaz 35 millió forinton állt a licit egy Acura Integra Type R- ért, de szombat estig még simán feljebb kúszhat az ár.

A szóban forgó, Phoenix Yellow sárga Type R egyik erőssége, hogy alig 7000 mérföldet futott, tehát még erősen bejáratós, és az állapota is ennek megfelelően szinte új. Az autó nem 100 százalékban gyári, de csak néhány apróságról van szó: utángyártott a pedálszett, az akkumulátort 2021-ben cserélték, a lefogató pántja, az olajsapka és a hűtősapka szintén nem eredeti, de a leírás szerint megvannak és járnak is az autóhoz. 

 
cargirl
Cargirl követés

Sárgulok az irigységtől

A legtöbb követőm sokszor kikéri a véleményemet, hogy milyen autót is vásároljon. Ilyenkor általában megkérdezem, hogy: “Mik a főbb szempontok?” Bár a megtett kilométerek száma nem mindig mérvadó, ez a kis járgány szerintem is megér ennyit, hiszen szinte új. A sárga színe meg a szőke hajamhoz tökéletesen passzolna. Bejönnek a sárga kocsik.

A műszaki tartalom viszont változatlan: az 1.8-as B18C5 VTEC 195 lóerőt és 176 Nm nyomatékot teljesít, amit egy ötös kéziváltó és sperrdifi küld az első kerekekre. A középkonzol plakettje szerint ez az 1439-es számú példány, amit a hiánytalan dokumentumok is bizonyítanak. A gumik 195/55 Bridgestone Potenza RE010-esek, amelyek a DOT-szám szerint 2000-ből valók, tehát több mint valószínű, hogy szintén gyáriak. Hogy mindez tényleg megér-e ennyit (nagyjából a Porsche elektromos csúcsmodellje, a Taycan mozog ilyen árban)? A piac szerint igen.

Hogy kicsoda Cargirl? Alábbi cikkünkből megtudhatod:

via bringatrailer.com

Az Integráról többet is megtudhatsz ebből a videónkból:

A megjelenést az RTL új sorozata, a Hotel Margaret támogatta.