Lenyűgöző sínautópályaként éled újra a Fiat gyára

2022.02.01. 16:02

Torino Lingotto városrészében volt a Fiat legnagyobb gyára, aminek a fő érdekessége, hogy egy tesztpálya üzemelt a tetején. A gyárat az 1920-as évektől használták, egészen az 1982-es bezárásáig. Ebben az időszakban rengeteg új autó futotta első métereit a magas épület tetején kialakított, szokatlan tesztpályán.

Ennek az ikonikus épületnek a kicsinyített mását készítette el az egyedi sínautópályák tervezésével és kivitelezésével foglalkozó detroiti Slot Mods Raceways nevű cég. Az aprólékosan kidolgozott mű egyszerűen lenyűgöző lett.

A tetőn természetesen helyet kapott az ikonikus tesztpálya, ahol síneken szaladnak körbe-körbe a régi Fiat 500-asok. De ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a gyár belső helységeit is aprólékosan elkészítették: ezek részleteiben az épület oldala felől tud végérvényesen elveszni a nézelődő. Szerencsére remek galériát tettek közzé, így távolról is lehet rajta ámulni.

A közel 5 méter hosszú és bő 2 méter széles épület két évig készült egy privát gyűjtemény számára. Az elképesztő kidolgozás mellé brutális árcédula is jár: a kész alkotásért körülbelül 225 ezer dollárt, azaz több, mint 72 millió forintot kértek.

Via Slot Mods Raceways