Bosszúból rongálta a rendőrök autóját

2022.02.09. 14:46

Rongálás miatt kell felelnie a bíróság előtt annak a férfinak, aki két rendőr saját, civil autójában is kárt tett, hogy ilyen módon álljon bosszút. Csak éppen egyik jármű sem azé az egyenruhásé volt, akire egy másik ügye miatt neheztelt.

Screenshot 2022-02-08 at 14-14-46 Autórongálással akart bosszút

Az egész történet még 2020 nyarán kezdődött, amikor a vádlottat egy kecskeméti templomban, ittasan elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Mellesleg addigra már büntetett előéletűnek mondhatta magát. Miután távozott a kapitányság épületéből, bosszút forralt.

Először egy Forrás utcai parkolóhoz ment, ahol kiválasztott egy autót, amelyről azt hitte, az őt nem sokkal korábban kihallgató egyenruhásé. A jobb oldali visszapillantó tükröt egy határozott mozdulattal letörte, ezzel 172 ezer forintos kárt okozva a rendőr tulajdonosnak – csak nem annak, akinek szeretett volna.

Ennyivel nem érte be, egy Batthyány utcai társasháznál egy másik autó jobb oldali tükrét is összetörte. A tulajdonos ebben az esetben is egy rendőr volt, de ezúttal sem az, akivel szemben bosszút akart állni. Ennél az autónál mintegy 85 ezer forintos kár keletkezett a rongálás következtében.

Screenshot 2022-02-08 at 14-15-12 Autórongálással akart bosszút

A férfit elfogták, és ismét gyanúsítottként hallgatták ki. Kétrendbeli rongálás miatt kell felelnie a Kecskeméti Járásbíróságon, vele szemben végrehajtandó fogház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyész, azzal, hogy az ügyet egyesítsék a garázdaság miatt folyó eljáráshoz.

Forrás: ugyeszseg.hu