A Brad Pitt film Forma-1-es autói nagyot mentek a Hungaroringen

2023.07.24. 15:49

Lehet, hogy sztrájkolnak épp a hollywoodi forgatókönyvírók, Brad Pitt pedig szolidaritást vállalva szintén leállt a forgatással, de az értékes felvételek ettől még készülnek a Forma-1 szüneteiben. A Magyar Nagydíjon is ott volt az APXGP csapat két autója, elemezzük hát a látottakat.

F1qfJxJWAAMpA-i Totalcar

Silverstone idején a Motorsport.com írt az Apex projektről részletesen, így tudjuk, hogy míg Brad Pitt vezetéstechnikai tréningekre ment Franciaországban a lehető legtöbb elérhető formula autót kipróbálva, a forgatáshoz használt autókat a Mercedes segítségével módosították F2-es Dallara karosszériákból. A Hungaroringen körözött a hetes számú Brad Pitt autó, vagy a filmben Sonny Hayes gépe, illetve a kilences rajtszámú, amit Damson Idris vezet majd Joshua Pearce néven.

A valóságban Craig Dolby és Luciano Bacheta, két profi ex-versenyző készítik a felvételeket, a célegyenesben pedig nagyon közel hajtottak egymáshoz, miközben több kamera rögzítette az akciót. Összesen három szünetben kaptak időt a munkához, a filmhez kreált, az F1 támogatását is élvező Apex csapat pedig külön sátorban kapott helyet a Hungaroring boxutcájának elején.

Lássuk hát a fikciós autók nagyon is valós szponzorait:

  • IWC, vagyis az óramárka, az IWC Schaffhausen. A Mercedest is támogatja.
  • Tommi Hilfiger, divatcég.
  • EA Sports, az Electronic Arts sportjátékokat fejlesztő részlege.
  • Expensify, üzleti szoftverfejlesztő.
  • Shark Ninja, kisgépgyártó.
  • MSC, nemzetközi hajózási társaság.
  • Geico, magán autóbiztosító.
  • AMG, FIA és Pirelli: a kötelező matricák.
F1qgzGCXsAcvV-h Totalcar

A kerítésen át nyilván nem életem fotói, de így is jó volt látni az APXGP álcázott F2-eseit, közben pedig reménykedni, hogy producerként Lewis Hamilton és a Mercedes is törekszik majd a sport valósághű ábrázolására. Amit Brad Pitt mondott eddig, azok alapján a történet ugyanaz, mint Sylvester Stallone tisztességes bukása, a 2001-es Felpörgetve.