Elaludt a sofőr, csúnyán tarolt a kamion

2017.12.04. 09:22

Szép reggelt december 4-én, a Borbálák neve napján. A mai nap az űrkutatási évfordulók napja: ma 52 éve indult útjára a Gemini-7 űrhajó, ma 54 éve ért a Jupiterhez a Pioneer-10 űrszonda és ma 21 éve indult a Marsra a Mars Pathfinder, amely aztán hónapokig járta a vörös bolygót. A továbbiakban autókról lesz szó – ez itt a Hidegindító.

Egy pillanatra elaludt = 16 hónap börtön

Elaludt sofőr kamionja tarolt egy brit autópályán – nem ritka eset a világ útjain, az viszont már kevésbé gyakori, hogy két fedélzeti kamera is megörökítse. Bár a videókat látva nehéz elhinni, senki sem halt meg a kamion előtt.

A lengyel sofőr azt mondta a bíróságon, egy pillanatra aludhatott el, mielőtt odaért a feltorlódott autókhoz. A Polóban és a Toyotában senki sem halt meg, mindössze egy bokatörést és kisebb sérüléseket okozott a 68 km/h-val becsapódó kamion. Az illetékes bíróság ennek ellenére 16 hónap börtönbüntetést ítélt meg a 47 éves Mariusz Wlazlzónak, amelyről úgy tudni, le is kell ülnie. Ezen felül 3 év 8 hónapig eltiltják a járművezetéstől.

Hírsaláta

  • Már üzemel a Tesla világrekorder akkumulátortelepe. A telep építéséről mi is írtunk nemrég, azóta úgy fest, lezajlott a tesztüzem és már szolgál az óriási lítium-ionos telep. (Euronews)
  • A Republic slágerét játssza majd az új 67-es út – írja a 444. A lap megkérdezte a NIF-et, ahol elmondták, az aszfaltba vágják majd a barázdákat, amiken megfelelő sebességgel áthaladva megszólal majd a sláger. A mélyedés lesz a kotta, az autó gumija a gitár húrja, a kaszni pedig maga a hangszer – írta a NIF a lapnak. (444)
zu
  • Feltörte, majd felgyújtotta szegény Opelt. Budafokon történt szombat éjjel a szomorú eset: a 60 éves elkövető egy Rózsakert utcában parkoló autót tört fel, az abban talált fülhallgatót és láthatósági mellényt ellopta, majd miután kiszállt, felgyújtotta az Opel hátsó ülését. Nyugalom, Budafok, a helyszínen elfogták a brigantit. (Police.hu)

Hétvégén írtuk

  • Elon Musk megőrült, nem kérdés: A Tesla és a SpaceX vezére saját Tesláját állítaná Mars körüli pályára. Nem hiszed? Itt a bizonyíték.
  • Eljött az út egyik legkevésbé várt szakasza. Fegyveres őrizettel nyomultam végig Balochistánon az afgán határ mentén - így indul az On The Run vasárnap megjelent friss posztja.
dt
  • Eladta a GT-jét, beperelte a Ford a pankrátort. A fura történetet a marketingértéket féltő autógyártóról itt olvashatod
  • Bővült a TC-flotta: Csikós újított be valamit (vajon?), amiről vasárnapi posztjában coming out-tolt a népnek.
  • Tereptargonca-tesztet olvastál már? Ha még nem, de pótolnád, a hétvégi Manitou-teszttel megteheted.

Mesél a friss WTCC-ezüstérmesünk

Én vagyok Magyarország első világbajnoki érmes autóversenyzője, de egyelőre nem tudok mit kezdeni ezzel a kijelentéssel, ahogyan azzal sem, hogy a számok alapján életem legjobb szezonját zártam. Még túlságosan a csalódottság munkál bennem. Nagyon akartam a világbajnoki címet... A folytatást itt olvashatod:

A nap képén...

... Bogár-háton érkező Mikulások. Az észtországi Rakverében épp Mikulás-világtalálkozó zajlik, ott lőtték ezt a fotót vasárnap.

dbtg

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.