Hóból épített autót próbált megbírságolni egy kanadai rendőr

2018.01.19. 00:20

Szép reggelt január 19-én, a Máriók és Sárák neve napján, egyben várhatóan a hét legszelesebb napján.

Feldobta a rendőrök estéjét egy hóautóval

A kanadai Montrealban játszódott le a hét eddigi legjópofább autós híre. Egy helyi srác dobott össze egy nagy halom havat, majd majd faragta ki belőle ezt a könnyen hó fedte autónak látszó formát. Állítólag csak kreatívkodni akart, de annyira jól sikerült az alkotás, hogy a rendőrök később ki is szálltak, hogy megbírságolják az autót. Az akadálytalan hóeltakarítás miatt, a helyi törvények szerint tilos az úton parkolni.  

bet

A rendőrök vették a poént, és hagytak egy cetlit a szélvédőn, rajta egy felirattal: "Feldobtad az esténket! Hahahaha :)"

(Több kép a Buzzfeeden)

Hírsaláta

  • Szintén Észak-Amerika, szintén a kemény tél. A texasi Longview-ban vették fel kedden ezt a videót a jégfedte emelkedőről és a kamionról, amin kifogott. 
  • Rekordjó éve volt a BMW-nek Magyarországon tavaly. Kiemelkedő sikereket ért el az elektromos és hibrid autók eladásában a márka itt - közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója. Az elmúlt évben a bajor gyártó 140 darab "i" járművet, vagyis teljesen elektromos i3-ast (127 darab) és hibrid i8-ast (13 darab) értékesített Magyarországon. Az ezt megelőző évben 98 darabot adtak el ilyen járművekből. A jelentős növekedést az elektromos autók vásárlásának kormányzati támogatása is ösztönözte. A BMW Magyarország rekordértékesítéssel zárta az előző évet: 2016-hoz képest 13 százalékkal több, összesen 2698 BMW-t adtak el, Miniből pedig 59 százalékkal többet, 224 darabot. A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik, azonban a prémium szegmens egyik éllovasa: a Datahouse adatai szerint utóbbi kategóriában részesedése 23 százalék volt tavaly. (MTI)
IMG 4373
  • Oda-vissza ütötte el egymást két német autós. Ritka szürreális balesetről számolt be a drezdai rendőrség: egy 72 éves és egy 49 éves sofőr parkolós hétfői kalandjáról. A történet úgy indult, hogy előbb a fiatalabb sofőr véletlenül egy mozgássérült helyre parkolt, majd amikor ezt észlelve odébb akart állni, elütötte a mögötte sétáló 72 éves férfit. Utóbbi könnyebben sérült, de nem hívtak rendőrt, csak elérhetőséget cseréltek. Ezután az idősebb sofőr beült saját autójába, majd miközben kiállt, elütötte a másik férfit. Bár ő is csak könnyebben sérült, ezután már jobbnak látták, ha rendőrt hívnak. Így ismerhette meg a világ a sztorit. (444.hu)

Anno január 19

A repülés és az űrrepülés is tud ma fontos évfordulókat. Oké, előbbi csak egy hazai szempontból jelentős esemény: ma kereken tíz éve, hogy Ferihegyen első alkalommal leszállt a világ legnagyobb repülőgépe, az AN-225-ös. Az Index szintén ma tízéves, katalógusadatokba fullasztott cikkét itt olvashatod az eseményről.

Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index.hu
Fotó: Barakonyi Szabolcs/Index.hu

Ma tizenkét éve történt, hogy elindult hosszú útjára a New Horizons űrszonda. Egy évvel később a Jupiternél hintamanőverezve vett lendületet, így ért 2015 júliusára úti céljához, a Plútóhoz, amiről neki hála tudunk ma sokkal többet, mint előtte. A küldetését ugyan teljesítette, de jelenleg úton van a Kuiper-öv felé, ahol még további vizsgálatok várhatnak rá.

Kimennél az AgrárgépShowra? Van nálunk pár ingyen jegy

Jövő héten négy napig Agrárgépshow lesz a Hungexpón, mi pedig ahogy tavaly – idén is kaptunk rá egy csomó jegyet. Persze kiszórjuk őket az olvasóknak jóféle hiéna-feladatokért cserébe. Ha beszállnál a játékba, keresd a feladványos posztokat címlapon. 

A (teg)nap képe

tbe

A Mercedes Benz hamburgi gyárának dolgozói transzparensekkel vonulnak az IG Metall német fémipari szakszervezet által meghirdetett figyelmeztető munkabeszüntetésen Brémában 2018. január 18-án, a fémipari szakszervezeteknek és a szektor munkadóinak az északi nagyvárosban tartott bértárgyalásai idején. (MTI)

Kerüld el a dugót

A Hidegindító zárásaként pedig tessék, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!

Ennyi volt mára a Hidegindító. Rengeteg friss autós tartalomért irány a Totalcar címlapja.