Daewoo Kalos Chevrolet jelvénnyel?

2003.02.11. 12:18

 
   
   

Állítólag a Kalos amerikai változata léphet a Chevolet Metro helyébe. A legfrissebb hírek szerint két márkanév alatt futnak majd a Daewoo új generációs modelljei: a nagyméretű Magnus/Evanda és az alsó középkategóriás Nubira/Lacetti a korábbi hírünkkel szinkronban a Suzuki amerikai palettáját bővítik majd, így teljessé teszik az elsősorban kisebb modelleket kínáló japán márka kínálatát, míg a Kalos a Chevrolet legkisebb modellje lesz Aveo néven. A Chevrolet 2001-ben állította le a Suzuki alapokra épülő Metro gyártását, és azóta hiányzik a kínálatából egy olcsó bevásárló autó. A Kalos Amerikában várhatóan azzal az 1,6 literes motorral jelenik majd meg, amelyet Európában a Nubirához kínál majd a GM-Daewoo. A Daewoo modelljeivel a GM a másik két koreai gyártó, a Hyundai és a Kia terjeszkedését akarja lelassítani, ami nem lesz könnyű feladat: a két cég ugyanis összesen több mint félmillió járművet adott el tavaly csak az Egyesült Államokban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.