Daewoo helyett Chevrolet Magyarországon is

2004.09.16. 14:51

A nemzetközi helyzetet ismerők számára nem túl meglepő bejelentést tett ma reggel a GM Daewoo Central and Eastern Europe Autóforgalmazó Kft., a GM Daewoo személygépkocsik közép- és kelet-európai képviselete. A két évvel ezelőtti tulajdonoscsere után újabb mérföldkőhöz érkezett a koreai autógyártás, amikor a harmadik legnagyobb autógyár termékeiről az exportpiacokon végérvényesen eltűnnek a koreai keresztségben kapott feliratok, hogy helyüket az amerikai eredetű Chevrolet márkanév vegye át.

Az október 1-jén hivatalosan is életbe lépő változás nem érinti a modellkínálatot, sőt, az autók külseje, valamint felszereltsége sem változik, csupán a tavaly ilyenkor bevezetett négyajtós Nubira neve módosul a család többi tagjához igazodva Lacettire. A Lacetti ötajtós változatai a forgalmazás beindításának pillanatától - tehát október 15-től - már Chevrolet felirattal kerülnek a kereskedésekbe 2 699 000 és 3 099 000 forintos indulóáron. Szintén az ősz folyamán érkezik a háromajtós Kalos, a jövő év elején pedig a Matiz következő generációját ismerhetjük meg. Emellett hamarosan a hazai a Chevrolet modellpalettát bővíti a GM-AvtoVAZ által gyártott Niva is, melyből az idén Oroszországban már gazdára is talált 45 000 darab. Az exportváltozat az orosz piacra gyártott modellektől eltérően Opel hajtáslánccal kerül majd forgalomba.

A változások ellenére a Daewoo-tulajdonosoknak sincs okuk az aggodalomra. A Chevrolet magyar hálózata továbbra is biztosítja a szervizhátteret és az alkatrész-utánpótlást régi márkanéven eladott autók számára, és a Daewoo típusokra adott garancia is érvényes a Chevrolet kereskedésekben.