Audi Q7 Costline: autó csónak helyett

2008.03.06. 15:03 Módosítva: 2008.03.07. 11:03

A szériagyártású Q7 V12 TDI alapjaira egy tanulmányautót is építettek az Audinál, igaz, első ránézésre csak a tanulmány túl sok fehér alkatrésze különbözteti meg a két autót.

Másodszor megnézve is nagyítóval kell keresnünk a különbségeket: a szélesebb sárvédőket, az alóluk is kilógó hatalmas krómozott felnis kerekeket, és az alig módosított lökhárítókat. A lényeg persze nem kívül található: a Coastline tanulmány legizgalmasabb része a belső tér: ezt látva érthetjük meg, miért fényezték az összes külső alkatrészét hófehérre.

Belül is a világos színek uralkodnak, de a padlót és az ülések hátulját szépen megmunkált tölgyfa hajópadlóval burkolták, sőt, a csomagtartóba még alumínium halasrekeszek is jutottak. Így olyan hangulat uralkodik a belső térben, mint egy drágább motorcsónakban vagy kisebb yachtban, legfeljebb itt kevesebb a hely, és hiányzik a ringatózás: a porig ültetett Q7-es alighanem inkább pattogna az úton.

Haladni persze az Audival gyorsabb: az 500 lóerős V12-es 1000 Nm-es nyomatéka tényleg tollpiheként bánik a rettenetes, fehérre festett fémheggyel, így a Coastline tanulmány vezetése is lehet akkora élmény, mint több tonnás yachtot irányítani a Földközi-tengeren.