435 lovas játék GL Merci

2009.08.03. 13:49

Ezúttal a GL Mercedeszt vette kezelésbe a német Carlsson. Az optikai csomag mellé természetesen motor és futómű tuningot is kínálnak.

A Carlsson hosszú ideje minden egyes Mercedes modellhez készít tuning-kitet. Legújabb csomagjukkal a GL osztályt támadták meg. A Carlsson féle GL Mercik új, Carlsson logós hűtőrácsot kapnak, a motorháztetőre is jut a műanyagból. Az egyedi első köténybe LED-eket szereltek, hogy az autó éjjel-nappal szépen világítson, mint Kitt a Nightriderből. A küszöböt és a hátsó lökhárítót sem hagyta érintetlenül a német tuning cég, és természetesen a kipufogóvégeket is kicserélték látványosabbra.

Az optikai csomag, mellyel az elegáns SUV úgy néz ki, mint egy hátrahúzós játékautó ráadásul drága is, 8500 eurót kérnek érte. Ha 22 hüvelykes felnikre is vágyunk, a Carlssontól megkaphatjuk további 4200 euróért. Az árak az áfát nem tartalmazzák, viszont utóbbiban a gumi is benne van.

A cég kínál motortuningot is, mely a fent említett optikai tuninggal ellentétben már nem olyan vészesen drága. 3200 euróért a GL 500 388 lóerejét 435-re, 530 Nm-es nyomatékát 600-ra tornázzák fel. A GL 420 CDI-t 306-ról 354 lóerősre húzzák 1300 euróért.

A tuningolt GL-eket mindennek tetjébe még felszerelik a C-Tronic névre hallgató futóművel, mely 30 milliméterrel csökkenti az autó hasmagasságát, igaz, felismeri az útviszonyokat, és az információ tudatában képes valamit emelni a kasztnin, ha a helyzet úgy kívánja. A GL Mercedest végképp tönkrevágó futóművet 1100 euróért szerelik be. Plusz áfa.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.