Európának átszabták a Legacyt

2009.08.10. 12:09

Amerikában és Japánban már kapható, Európában azonban csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon debütál az új Legacy és az Outback. Mindkét modell európai változatát átalakították valamelyest.

Az Európának szánt középkategóriás Subaruk új hűtőmaszkot kaptak, és a lökhárítójuk alsó szegélyének is más a formája, mint a már ismert, japán és amerikai modellek esetében. Az oldalsó visszapillantó tükrök mérete is nagyobb az integrált irányjelző miatt.

Az új Legacy 65 mm-rel hosszabb, mint elődje, a kombi is 55 mm-rel nőtt. A tengelytávjuk 80 mm-rel hosszabb a kifutó modell tengelytávjánál, ennek köszönhetően sokat nőtt a lábtér. A bevezetési időszakban mindössze három féle motorral kínálják majd a Legacyt: lesz két szívó benzines, egyik két-, másik két és félliteres, valamint egy kétliteres turbódízel. Természetesen mindegyik motor boxer.

Az új Outback legnagyobb előnye, hogy nőtt a hasmagassága, így még keményebb terepviszonyokkal megbirkózik majd, mint az elődje. Az Outbackhez két motort kínál majd a Subaru, a kétliteres benzinest és a szintén kétliteres turbódízelt. Idővel talán majd felkerül a palettára a 3,6 literes, hathengeres benzinmotorral szerelt változat is.