Háromajtós kompakt Land Rover jön

2009.09.25. 09:11

Most már biztos, hogy az LRX tanulmányt szériamodellé fejlesztik: a bemutató a jövő év közepére várható.

A rövid háromajtóst még a Ford idején kezdték fejleszteni így sokáig bizonytalan volt, hogy az új tulajdonos, a Tata is hozzájárul-e a folytatáshoz. Most azonban kiderült, hogy az indiaiak is látnak fantáziát az LRX gyártásában: alighanem arra számítanak, hogy megismételhetik a BMW féle Mini sikerét a terepjárók közt. A 2008 elején leleplezett tanulmány formaterve halványan a Range Roverek formavilágát idézi, ugyanakkor előredöntött övvonalával és masszív sárvédő-szélesítéseivel jóval fiatalosabb jelenség. Ha elkészül, ez lesz a Land Rover legkisebb modellje, és alighanem a legnépszerűbb is: olyan típusokkal kelhet versenyre, mint az Audi Q5 vagy a BMW X1-ese.

A bemutatót várhatóan az első Range Rover bemutatásának 40. évfordulóján, 2010 június 17-én tartják, de úgy tudjuk, a gyártás megkezdésére csak a rákövetkező év elején kerülhet sor.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.