Porsche-gyalázó Audi TT

2009.10.08. 17:27

Az öthengeres, turbós TT-RS-ben ott rejtőzik a szupersportkocsi, csak elő kellett csalogatni. Ezúttal az Avus Performance feszegeti a Golf-alapú Audi kupé határait, nem is eredménytelenül.

A tuningcég az ős-Quattróhoz hasonlítja saját TT-RS változatát, és bár a hasonlat költői túlzásnak tűnhet, több szempontból is stimmel. Egyrészt itt is összkerék-hajtást, és öthengeres turbómotort találunk, mint az eredeti Quattro kupéban, másrészt az Avus legerősebb TT-je teljesítményben is elérte a legerősebb Quattro-változatok szintjét. A 2,5 literes motorból a gyári 340 lóerő és 450 Nm helyett 460 lóerőt és 639 Nm-t masszíroztak elő. Természetesen a sebességkorlátozást is eltávolították, így az autó végsebessége 312 km/h-ra nőtt, a gyorsulási ideje 0-ról 100 km/h-ra pedig 3,8 másodpercre csökkent. Így elvben könnyedén felveheti a versenyt a legtöbb gyári Porsche 911-essel, sőt, a régebbi Ferrari és Lamborghini alapmodellekkel is.

Mindehhez persze látványos optikai tuning jár: porig ültetett futómű, 20 hüvelykes fekete felnik 255/30-as gumikkal, feltűnő hátsó légterelő és látványos sárvédő- illetve küszöbszélesítések.