Eladó a Tata Nano

2009.11.02. 17:24

Az indiai gyártó nagyvonalúan felkínálja a szuperolcsó kisautó licencét bárkinek, aki igényt tart rá, és hajlandó eleget fizetni.

A Tata alelnöke, Ravi Kant szerint elsősorban kisebb cégeknek szól az ajánlat, mivel évi 10 ezer példánynál nagyobb mennyiség gyártására semmiképp nem adnának engedélyt. Ugyanakkor nem ragaszkodnak hozzá, hogy a licencvásárló az eredeti márka- és típusjelzést használja. „Mi Nanónak hívjuk az autót, de az esetleges vásárlóknak nem kötelező” – mondta Kant. A Tata vezetősége nyilván kisebb összeszerelő üzemekre gondol a világ félreeső zugaiban, bár pillanatnyilag Indiában is jól jönne némi plusz kapacitás, mivel gyakorlatilag évekre előre lekötötték a rendelkezésre álló gyártósorokat a gyártás beindítása előtt befutott megrendelések.

A Nano elképesztően alacsony árával olyan piacokon is könnyen sikeressé válhat, ahol eddig minimális mennyiségű autót lehetett eladni. Így nem kizárt, hogy igazán alacsony életszínvonalú afrikai és ázsiai országokban is akad egy-egy vállalkozó, aki fantáziát lát a Tata minijének kis sorozatú helyi gyártásában.