Tata Nano, tuningolva

2009.12.01. 07:05

India legolcsóbb autóját India legismertebb formatervezője alakította ilyenné. Mi is nehezen találunk szavakat a látvány leírására.

Ha van autó, ami igazán távol áll attól, hogy sportos legyen, a Tata Nano az. A kicsi kerekű, magas, keskeny és rövid guruló esernyőt mégis odaadták Dilip Chhabriának, a közismert szabadúszó tervezőnek, aki ráaggatta a brutális sportkocsik minden lényeges ismertetőjegyét. Elöl hatalmas hűtőnyílások, egy kis sárvédő-szélesítés, alufelnik, a hátsó kerekek előtt nagy légbeömlő. Mindez egy Ferrarinak jól áll, de a Nano arányait ismerve nem is csodálkozunk rajta, hogy a végeredmény finoman szólva is groteszk. Mindezt ráadásul kék-fekete fényezéssel álmodta meg a tervező, bár ez már nem ront vagy javít sokat az összképen.

Az igazán ijesztő azonban az, hogy az autóra álmodott optikai tuningkészlet rövidesen gyártásba is kerül az Új-Delhiben működő Carnation Auto nevű tuningcég jóvoltából. India eddig is érdekes hely volt autós szempontból, és a tuningolt Nano újabb megdöbbentő színfolt lehet a lovaskocsik, motoriksák, Maruti 800-asok és Hindustan taxik mellett, hogy a vagányság csúcsát jelentő Tata terepjárókról ne is beszéljünk.