A Jaguar visszatér Le Mansba

2010.02.05. 07:12

Gyári támogatású XKR versenygépek állnak rajthoz az idén, a cél a GT2 kategóriában induló Ferrarik, Porschék és Aston Martinok kétvállra fektetése.

A Jaguarnak nagy hagyományai vannak a világ leghíresebb 24 órás versenyén: eddig hét alkalommal lett abszolút első a márka, bár az utolsó bajnoki cím még 1990-ből származik. A versenyen tavaly a Ferrari F430-asok domináltak, és a csapatvezető, Paul Gentozzi nem is vár azonnali, átütő sikert. „Mindenki roppant lelkes a Jaguar visszatérésével kapcsolatban, de tudnunk kell, hogy ez nagyon magas színvonalú verseny. Az idén már azzal is megelégednék, ha sikerülne elcsípni a dobogós helyezések valamelyikét” – nyilatkozta a gyári istálló főnöke.


A távlati cél persze az abszolút elsőség, de ehhez megbízható és gyors versenygéppé kell csiszolni az XKR-t, ami hosszadalmas folyamat. Ennek érdekében a csapat nem csak Le Mansban áll rajthoz, de a tengeren túli ALMS sorozat hosszú távú sportkocsiversenyein is: így elegendő tapasztalat gyűlhet össze ahhoz, hogy a Jaguar kupéja ütőképes versenygéppé váljon.