Aranybánya az X6, klónozni kell az ilyet!

2010.05.01. 08:01

Az emberek imádják a BMW X6-ot. Ez derül ki a BMW legújabb tanulmányából, mely ismét felvetette annak a lehetőségét, hogy a gyár a továbbiakban egy alapkoncepciójában hasonló, de egy mérettel kisebb autót építsen.

A gyár egyáltalán nem számított rá, hogy ekkora sláger lehet az offroad-sport-kupé: nem gondolták, hogy ilyen igény van egy kategóriára, mely eddig nem is nagyon létezett. 2008-as megjelenése óta 80 ezer X6-ot adott el a BMW világszerte, ami pontosan a kétszerese annak, amit az optimális számolások reméltek.

A források a tanulmánnyal kapcsolatban tudni vélik, hogy az eredmények alapján megint előtérbe került egy, az X6-hoz nagyon hasonló, ám kisebb kupé, ami valószínűleg az X4 nevet kaphatja. Kérdés, hogy valaha elkészül-e? „Még nincs hivatalos döntés,” – mondta a BMW egyik belső embere, „mindenesetre az X6 eladásaiból tisztán látszik, hogy a sportos offroaderekre nagy az igény.”

Az X4-es az idén debütáló új X3-as platformjára épülhet majd. Formatervében az X6-os modelltől örökölhet vonalakat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.