Nem épül meg a Citroen szupersportkocsi

2010.07.08. 16:52

A GT By Citroen egyedi tanulmányautó marad, pedig már beharangozták, hogy lesz szériagyártás.

A típust eredetileg 2008 őszén mutatták be a Párizsi Autószalonon, és később egy működőképes példányt is összeraktak valamiféle amerikai V8-assal, és beígérték, hogy a gép – ha nagyon kis példányszámban is – kapható lesz. Összesen hat példányt terveztek megépíteni, de kiderült, hogy túl drága mulatság lenne. Ahhoz ugyanis, hogy kiadhassák a kezükből, nem lenne elég összelapátolni néhány alkatrészt, hosszas fejlesztésbe kéne bonyolódni, hogy legyen összehangolt hajtáslánc, nem csavarodó vázszerkezet és tisztességesen hangolt futómű. Így viszont 1,3 millió euró lenne az egy-egy példányra jutó költség, ami vételárnak túl sok, ahogy lenyelendő veszteségnek is. A Citroen inkább elérhető modellek fejlesztésére költ, amilyen a DS3 nemrég bemutatott raliváltozata.

Így a típus rajongóinak nem marad más, mint hogy virtuálisan kínozzák tovább a GT By Citroent, amely az egyik legnépszerűbb játékkonzol-szimulátorban képzeletbeli hibrid hajtáslánccal vezethető már egy ideje.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.