Lesz lengyel Panda Classic?

2010.07.11. 07:41

Nemrég született meg a döntés, hogy az új Panda gyártásához kibővítik a dél-olasz pomiglianói Fiat gyárat. Volt némi huzavona a szakszervezetekkel, de végül megegyeztek – meglett az eredménye a fenyegetőzésnek a munkahelyek megszüntetésével. Szélesen mosolygott a Fiat-vezetőség, az olaszok is örültek, csak a lengyelek nyitották nagyra a szemüket, hiszen a döntés a Tychy üzem bezárását is jelenthette volna.

Nem így lesz, nyilatkozott Boguslaw Cieslar, a Fiat Poland szóvívője. A lengyelországi gyárnak még a kapacitását sem fogják csökkenteni, hanem az 500-as mellett az aktuális Pandát fogják tovább gyártani, amikor megindul a következő generáció futószalagja Olaszországban.

Alkalmazottakat sem bocsátanak el, hiszen igen termelékeny üzemről van szó: több mint 600 ezer autót készítettek tavaly, aminek a fele Panda volt. Minden aggodalmat eloszlat valószínűleg az a tény is, hogy nemsokára megkezdik a Lancia Ypsilon gyártását, ami 1,4 milliárd zlotyjába került a Fiatnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.