Videón az új gengsztermerci

2010.07.31. 16:34

Itthon valamiért nem bankigazgatót képzelünk egy S 63 AMG sötétített üvege mögé. Aki az S osztályra mindenképpen AMG feliratot szeretne, nem feltétlenül arra a pár tucat plusz lóerőre van kiéhezve, inkább a három betű tekintélyt parancsoló exkluzivitása lehet vonzó számára.

Nehezen magyarázható az S 63 AMG létjogosultsága, a Mercedes mégis büszkén prezentálja a 2011-es modellt. Ott van az S 500, ha V8-ast szeretnénk a limuzinunkba, amennyiben pedig feltétlenül AMG-re vágyunk, választhatnánk az S 65-öst, de a kettő között kapható még az S 600-as is. Mégsem csak a katalógusokban fogjuk viszontlátni az S63-ast, az biztos - viszont lehet, hogy nem okos dolog megkérdezni a gazdáját, miért is választotta pont ezt.

Műszaki finomságokban mindenesetre bővelkedik a limuzin, és talán nem is az 571 lóerő, illetve 900 Nm a legfontosabb az 5,5 literes biturbós V8-as kapcsán. A 4,4 másodperces gyorsulást, és a 300 km/h-s végsebességet úgy teljesíti az AMG Performance csomaggal felszerelt két tonna feletti limuzin, hogy a szabványos fogyasztása 10,5 liter száz kilométerre. Ebben nem kis szerepe lehet a többkuplungos hétsebességes sebességváltónak, amelyhez már alapból jár a stop-start rendszer.

Feltételezzük, hogy aki kiköhögi a 120 ezer eurós vételárat, nem a fogyasztás miatt fogja szívni a fogát - inkább a széndioxid-kibocsátási előírások miatt túlórázhattak a mérnökök Stuttgartban. Vagy tényleg a környezettudatosság motiválná újabban az S mercik vásárlóit?