Citroënt Oroszországból

2010.08.04. 07:02

A PSA Peugeot Citroën megkezdte a C4-esek összeszerelését Oroszországban, a kalugai üzemben. A tervek szerint két év múlva már a teljes gyártási folyamatot ott fogják végezni.

Didier Altona, a kalugai üzem igazgatója elmondta, hogy év végére 700 darab C4-est fognak összerakni havonta, és szeptembertől C-Crosser is készül majd az oroszországi gyárban. Az oroszoknak gyártott C4-est kizárólag 1,6-os motorral forgalmazzák majd, melyhez kézi és automata váltót is kínál a Citroën.

Az autót három felszereltségi szinttel fogják értékesíteni, melyből egy, az Optima kifejezetten az orosz piac igényeit hivatott kielégíteni. Ebben a változatban van légkondi, 16-os felniken gurul, van benne 4 légzsák és bőr kormánykerék. Az új C4 legolcsóbb verziójának oroszországi ára valamivel négymillió forint alatt marad, de a legdrágább sem kerül majd sokkal többe.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.