Baj lehet a Mazdák szervokormányával

2010.08.23. 14:33

Nem jelentettek eddig balesetet, ami erre a hibára lenne visszavezethető, a Mazda mégis visszahívási akciót hirdetett a kormányszervó meghibásodásának veszélye miatt. Nem csoda, hiszen elég kellemetlen, ha menet közben szűnik meg a rásegítés – jobb megelőzni a bajt.

A hidraulikus rendszer csöveiből szennyeződés kerülhet a kormányrendszer elektromotoros szervoszivattyújába, amely ennek következtében tönkremehet – így a hivatalos álláspont. Ezért az érintett autókban egy ingyenes szervizakció keretében kicserélik a csöveket, kitisztítják a rendszert, majd friss olajjal töltik fel, ezáltal orvosolva a hibát.

Magyarországon összesen nyolcvanegy autónál fordulhat elő a nehezebb manőverezést okozó hiba, a 2007. április 2. és 2008. november 30. között gyártott Mazda 3 első generációjából az 1,6 literes MZ-CD dízel, illetve kétliteres benzinmotoros verzióknál, valamint a Mazda 5 1,8, illetve kétliteres MZR-benzinmotoros változatainál.

A tulajdonosokat októbertől értesítik, hogy keressenek fel egy márkaszervizt, ahol előzetes egyeztetés után 90-110 perc alatt végzik el a javítást.