Képen az új VW Passat

2010.08.31. 17:52

A felújított modellt ugyan csak jövőre mutatják be, de egy norvég lap már most megjelentetett róla egy képet, amelyről azt állítják, hogy a gyári fotósorozat egy darabja.

passat11

Ennek ellenére gyanús, hogy csupán ügyes képmanipuláció eredménye, de ha a vonásait nézzük, egész hihető a végeredmény: a szabvány Volkswagen-orrkialakítást viseli magán, és a többi stíluselem is a cég tervezőinek visszafogott stílusára utal. Vadonatúj Passatról beszélni persze költői túlzás, a modellváltás úgy zajlik majd, mint a Golf esetében, azaz a meglevő modellt tervezik át alaposan. Nagy műszaki újítások sem várhatók: a motorválaszték és a többi megoldás valószínűleg ismerős lesz a Skoda Superbből, bár úgy tudjuk, a régi 1,6 literes szívómotort itt is az 1,2 literes TSI-vel váltják le, és már a kezdetektől az 1,6 literes TDI motort használják a gyengébb dízel-változatokban.

A típus premierjét várhatóan az őszi Párizsi Autószalonon tartják, és viszonylag hamar, már novemberben megkezdik a piaci bevezetést is. A kombi és a szedán állítólag egyszerre jelenik meg. Ez azonban csupán átmeneti megoldás a Volkswagen számára: a típus legfeljebb négy évig marad a piacon, hiszen már tervezik az utódját, amely teljesen új alapstruktúrára épül majd.