Első előzetes a Senna-filmről

2010.09.05. 10:59

Számtalan film készült már az autóversenyzésről, illetve a fura figurákról, akik miatt akkora rajongótábora van a motorsportoknak. Ayrton Senna, aki pályafutása során mindenkiből szélsőséges érzelmeket váltott ki, eddig méltatlanul kimaradt a sorból. Ezt a hiányt pótolja a róla készülő dokumentumfilm.

A kiszivárgott beharangozó japán feliratokkal járja körbe a világot, de az eredeti angol szövegnél is többet mondanak a képkockák, amelyek közül sokat most láthatunk először. Asif Kapadia rendező dokumentumfilmje a Senna család támogatásával készül, így hozzájuthatott olyan anyagokhoz, amelyek eddig máshol nem jelentek meg.

Az előzetes alapján szerencsére nem hollywoodi sablonmozira számíthatunk, hanem a brazil mozgalmas életpályájának hiteles bemutatására. Alig várjuk, hogy az önfejű versenyző sarkos megnyilvánulásaiból, döbbenetes manővereiből összerakott film sűrű nosztalgiába taszítson minket, visszahozva a hírhedt Prost-Senna kardozások felejthetetlen hangulatát.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.