Vágott szemű kupé a Saabnak

2010.09.05. 16:07

Örömtüzeket gyújtottak a rajongók, amióta a Saab újraéledése egyre biztosabbnak tűnik. A lehetséges jövőbeni modellekhez olyan ötleteket húznak elő a fiókból, amelyeket mi is szívesen látnánk viszont az utcán.

A spanyol formatervező, Jorge Martí Vidal, Bóreas névre keresztelte elképzelését egy Saab kupéról, amelyet a Sonett mai reinkarnációjának szánna. Kétségtelen, hogy a virtuális térben megalkotott modell nagy vonalakban feleleveníti a hatvanas években tervezett különcöt, viszont emészthetőbb részleteivel, és tömörebb idomaival elsőre érthető az autó formavilága.

Egyetlen baj van az ilyen jellegű fantáziákkal: azon kívül, hogy a gyár stratégiai terveit teljes mértékben figyelmen kívül hagyják, a műszaki megvalósíthatóság követelményei sem kötik meg a nagy képzelőerejű dizájnerek kezét.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.