A Yaris lehet a „kis hibrid”

2010.09.25. 12:23

f

Minden jel arra mutat, hogy a Toyota 2012-ben bemutatja a Yaris hibrid változatát. A cég még egy korábbi sajtóközleményében célozgatott rá, hogy a következő években mindenképpen fejlesztenek egy hibrid hajtású kisautót, amit a franciaországi üzemükben gyártanak majd.

„A fő stratégiánk szerint folyamatosan próbáljuk becsempészni a hibrid technológiát a különböző modellekbe.” – mondja a Toyota. Ha a terv szerint tudnak haladni, 2020-ra bármelyik aktuálisan forgalmazott autójukat meg lehet majd hibrid hajtással is vásárolni.

rs

A Yaris lehet a Prius és – a Nagy-Britanniában gyártott – Auris után a cég harmadik hibridautója – és a második, ami Európában készül. A Honda Jazz hibrid lesz a fő konkurense, amit a közeljövőben tartandó Párizsi Autószalonon mutatnak be először a közönségnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.