Ráharapunk a csókos kupéra?

2010.10.08. 07:31

Szemből meglepő, de elég ennyi, hogy tömegek álljanak sorba érte?

Néha akadnak megszállottak, akik – szükségből vagy puszta őrületből – megpróbálnak gyenge dolgokkal csodát tenni. Van, hogy ez kényszerűségből történik, különben hogy készültek volna versenyautók Volgákból és Wartburgokból, de mindig meglepő, ha valaki önként vállalkozik ilyesmire.

A Galatea nevű amerikai cég most a Hyundai Coupéra aggatott néhány, régimódi sportkocsikat idéző műanyag elemet, hátha valami jó sül ki a dologból. Nem kizárt persze, hogy a koreai kétajtósból lehet dögös sportkocsit faragni, de messze nem ideális alap, hiszen szerkezeti szempontból alig különbözik egy Hyundai Elantra szedántól, fronthajtású, és nem is kiugróan érdekes formatervű. De az amerikai cég elképzelése nem tűnik jónak. Sikerült teljes káoszt előidézni az autó elején: az Arnolt-Bristol hűtőmaszk eleve furcsa a modern vonalú karosszérián, a fura, három lencsét tartalmazó lámpák viszont egyik stílushoz sem passzolnak igazán.

Az átalakítás ráadásul nem is olyan olcsó, a készletért átszámítva bő egymillió forintot kérnek. Talán lesz is, aki megveszi, de erre üzleti modellt alapozni – az lehet, hogy túlzás.