Dögös vörös ismeretlen, 650 lóval

2011.02.01. 14:12

Huszonöt éves Ferrarikat idéz a Falcon, pedig Amerikából jön, megszorongatni a befutott sportkocsigyártókat.

A Mach 7 Motorsport kis cég, nem is csináltak nagy felhajtást első komoly sportautójuk körül, pedig megérdemelte volna. A férfias karakterű gép arányaiban leginkább a 80-as évek középmotoros Ferrarijait – a 288 GTO-t, illetve az F40-est – juttathatja az eszünkbe: kicsit darabos, és látszólag mindenféle aerodinamikai okoskodás távol áll tőle. Pedig ultramodern megoldásokkal készül: karbon vázra kerülnek az alumínium elemek. Így lehet, hogy az autó teljes tömege 1293 kilogramm, ami a szupersportkocsik mezőnyében kifejezennen kevésnek számít.

Az autót kétféle motorral kínálják, mindkettő a Corvette-ből érkezik. Az LS3-as V8-as 507 lovas, a kompresszoros LS9-es pedig 650 lóerős – ez utóbbival a Mach 7 Falcon akár egy Ferrari Enzónak is komoly ellenfele lehet. Dinamikai adatokat egyelőre nem közölt a gyártó, így csak becslésekre hagyatkozhatunk: a 100 km/h elérése nem tarthat tovább 3,5 másodpercnél, és az autó végsebessége is biztosan meghaladja a 320 km/h-t.

Az efféle kisszériás különlegességek persze soha nem olcsók, a Falcon is úgy 200 ezer dollárba kerül majd. Cserébe biztos, hogy a típus igazi ritkaság marad, hiszen évente csupán 15 példányt terveznek legyártani belőle.