Falcon F7: csak valódi férfiaknak

2012.01.19. 06:15

A Detroit Motor Show-n mutatta be a Falcon Motor Sports a tanulmányautóját, amellyel a Ferraritól és a Lamborghinitől szeretné elcsábítani a vevőket. Alapötletük, hogy egy nyersebb, keményebb szupersportautót gyártanak, ráadásul olcsóbban, mint a konkurencia.

A cég eddig beszállítóként tevékenykedett, első önálló tervezésű autójuk az F7. Ehhez képest elég magasra tették a mércét, hogy a patinás olasz presztízsmárkákat szeretnék megszorongatni. Mindezt egy viszonylag modern, szénszálas műanyagból és alumíniumból legyártott kasztnival és egy tuningolt Corvette-motorral képzelik el.

A 620 lóerős V8-ast középre lógatták be, és egy hatsebességes Ricardo kézi váltón át juttatják a nyomatékot a hátsó kerekekhez. Az elérhető elektronikus segédeszközök közül mindössze ABS-t lehet rendelni hozzá, minden mást a sofőr óvatos kezére, illetve lábára bíznak. Az előzetes adatok alapján nem megy rosszul a Falcon: 3,5 másodperc körüli százas gyorsulást és kábé 350 km/h végsebességet mondanak rá.

Valahol ott látja a Falcon Motor Sports az F7 piaci rését, ahol a Ferrarik és Lamborghinik territóriuma kezdődik: 200 ezer dollár, vagyis mintegy 50 millió forint körül. Ide lőtték be az árát, és úgy vélik, van kereslet egy ilyen, szerintük igazán férfias autóra - az első évben tizenötöt, a másodikban huszonötöt, majd évi száz darabot szeretnének eladni az F7-esből.