Apró Skoda őrült kiadásban

2012.05.16. 13:03

A Wörthersee tuning-fesztiválra mindig ütős meglepetésekkel készül a Volkswagen és az Audi, de ezúttal a Skoda is igyekezett kitenni magáért. Olyan autót kellett mutatni, amely a péppé tuningolt Golfok közt sem veszik el, ami rali-stílusban átépített városi kisautóra igaz lehet.

A Citigo alaphelyzetben nem valami érdekes kiskocsi – még az a néhány mozgalmas részlet is hiányzik róla, amivel a testvérmodellt, a VW Up!-ot feldobták, ezúttal nem is a szériamodellről származó idomok vonzzák a tekintetet. Az egyetlen nyilvános vázlaton annyi látszik, hogy arasznyi sárvédőszélesítések, széles, hatalmas hűtőnyílást tartalmazó első sárvédő, feltűnő tetőspoiler és felső légbeömlő, illetve 18 hüvelykes, fehér felnik kerülnek rá. Az összhatás félelmetesebbnek hat, mint amilyet a Trophée Androson induló középmotoros Fabiák keltenek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az autó valóban olyan gyors lesz-e, amilyennek látszik – a gond az, hogy a rovid orr-részbe nehezen fér el más, mint a szériamodellt hajtó apró, ezres háromhengeres, viszont azt nem tudni, hogy vették-e a fáradtságot, hogy befaragjanak valahogy egy tisztességes sportmotort a tanulmányautóba.

A napokban nyilván többet is megtudhatunk majd a Citigo Rally tanulmányról, hisz a találkozó a mai nap indul, és vasárnapig tart.