Mazda 6: kombinak is szép

2012.09.06. 05:48

A Mazda tervezőinek alaposan elsült a keze, amikor az új 6-ost rajzolták, és nem csak szedán szerepelt a tervek között. Gyakorlatilag egyszerre jelenik meg a négyajtós a kombival, amely Európában számíthat komolyabb népszerűségre.

Évtizedekig úgy tűnt, hogy formás kombit tervezni szinte lehetetlen, de úgy néz ki, mára már ez sem gond. A Mazdának most összejött: a meredeken döntött hátsó ablakkal és a magasra húzódó övvonallal a puttonyos kivitel legalább olyan sportos jelenség, mint a szedán. Ha valamibe mégis bele lehet kötni formai szempontból, az a lökhárító mély kivágása, de ennek praktikus oka van: így jóval egyszerűbb pakolni a csomagtérbe. A méreteket egyelőre nem kötötte az orrunkra a Mazda, de úgy tűnik, a kombi valamivel hosszabb is, mint a szedán, így aligha lesz bent helyhiány.

A műszaki részletek azonosak: az új Skyactive benzinmotorok itt is elérhetők lesznek, a kisebbik 2 literes és 150 lóerős, a nagyobbik pedig 2,5 literes és 192 lóerős. Emellett a kombival várhatóan már az új, 2 és 2,2 literes, alacsony kompressziójú dízelmotorok is megérkeznek a hatos-kínálatba, hisz Európában ezek iránt mutatkozik nagyobb kereslet.

A kombi hivatalos bemutatóját a Párizsi Autószalonon tartják, és még az idén a kereskedésekbe is megérkezik mindkét Mazda 6 változat.