Megdöbbentő Lada, hányni szabad

2012.09.10. 16:58

A műszerfali fabetéteknek soha nem voltunk nagy barátai – olyan műfaj ez, ahol nagyon kevés választja el a giccset a finom eleganciától, és a határt sokszor a legismertebb luxusautó-gyártók sem érzik. Ez itt pedig minden fabetétek öregapja.

A megdöbbentő műszefalat egy moszkvai férfi készítette saját kezüleg, miután szembesült újonnan vásárolt Lada 21099-esének sivár belsejével. A lépcsős hátú Samara belseje tényleg szomorúan unalmas műanyagokból van, de amit hősünk művelt, az finoman szólva is a probléma túlreagálásának tűnik. Faragott az autóhoz új kormánykereket, és egy olyan komplett műszerfalat, amelyet a levelek és termések mellett gyíkok és mókusok faragott képmásaival díszített. A műszerek és szellőzők persze a régiek, ahogy az ajtóoszlopok és az ajtók sivár műanyagburkolata is megmaradt, így a kontraszt már-már fájdalmas – legalább a szuperprimitív bajuszkapcsolókat lecserélhette volna mondjuk makkos végűekre, ha már ragaszkodott az erdészház-stílushoz.

Reméljük, ez a fajta hóbort – a háztáji műszerfal-faragás – nem terjed el nagyon, vagy ha mégis, megtalálják majd az autóhoz jobban illő stílust, ahol nem üti egymást ilyen szinten az érintőképernyő és az azt körülvevő vadász-romantika.