2012.09.19. 14:06

A Kia Carens eddig olyan autó volt, amely szinte láthatatlanul közlekedett. A névhez nemigen tudott formát kötni az agy. Pedig a Carens még csak nem is volt csúnya, inkább tökéletesen jellegtelen. Ezen próbáltak most változtatni: az új generáció tulajdonképp egy egyterű Cee'd-nek látszik, és ez egész jól áll neki.

A koreai ikerpár, a Hyundai és a Kia az elmúlt néhány évben rengeteget dolgozott azon, hogy az autói feltűnőbbek, érdekesebbek legyenek, de a 2006-ban bemutatott Carens még épp az unalmas korszakból származott. Az új viszont már a Kia egységes arculatát követi: itt is felbukkan a jellegzetes, középen szűkített hűtőrács, illetve a motorháztető mellett szinte teljesen végigfutó, ferde metszésű fényszórópár. A karosszéria ezúttal már az egyterűektől megszokott módon egybeszabott, az övvonal pedig az aktuális divatnak megfelelően magasan fut.

A Cee'd padlólemezére épített modell elérhető lesz öt- és hétüléses kivitelben is, műszaki újdonságok azonban nem várhatók. A karosszérián kívül mindenütt a megszokott Hyundai-Kia szabvány-technikát alkalmazzák. A Kia nyilvánvalóan megpróbál komolyabb szeletet szerezni az európai egyterű-piacból, és erre a célra az új Carens tökéletesnek tűnik: lényegében ugyanazt kínálja, mint a Ford C-Max vagy az Opel Zafira, és az új forma talán itt is elég lesz, hogy a Cee'dhez hasonlóan felfigyeljenek rá a vásárlók.