Megépítették a karikatúra-Toyotát

2012.11.14. 13:00

Összenyomott karikatúra-sportkocsikkal tele van a net, de ez az első alkalom, hogy egy ilyet életnagyságban is elkészítenek. Persze, hogy a japánok voltak.

A forma a GT86-ost imitálja, de erősen torzítva az eredetit – nagyjából fele olyan hosszú és széles, viszont valamivel magasabb, mint az eredeti. Rajzban persze mindent lehet, de a gyakorlati megvalósítás már más tészta. A Gazoo Racing, a Toyota egyik legismertebb tuning-partnere azonban megoldott minden problémát. Az alap egy Daihatsu Midget III volt, egy egyszemélyes platós törpeautó, amelyet leginkább kistermelők használnak Japánban, zöldség- hal- és egyéb élelmiszerek szállítására. Ezt a méreteiben épp megfelelő gépet vázig csupaszították, és erre került szálerősítésű műanyagból a karikatúra-karosszéria. A miniatűr kerekek helyére hatalmas felniket szereltek peres gumikkal – így a hatás teljesen olyan, mintha a karikatúra elevenedett volna meg.

A vicces jármű persze leginkább látványosságként hasznos – a Gazoo eleve egy fesztiválra készítette a törpe-sportkocsit, közönségcsalogató érdekességnek. Az azonban egyáltalán nem kizárt, hogy ezzel új divatot teremtenek – végülis egy ilyen géppel járni garantált feltűnést jelent – arra pedig, a többi hasonló őrületet nézve egyértelműen vevők a japánok.