2013.01.24. 16:49

A Kínai Szabadalmi Hivatalból szivárogtak ki a képek. Lendületesebb formát kapott ugyan, de veszített dobozszerűségéből.

A Nissan tavaly Genfben mutatta be a Hi-Cross tanulmányt, mellyel megmutatták, milyen irányt követnének majd a jövőben. A fotókat nézve szinte semmit sem változtattak a koncepcióautóhoz képest. Meredekebb övvonat és elöl szigorúbb tekintetet kapott az új X-Trail.

A hatalmas fényszórók helyett keskenyebb csíklámpákat rajzoltak az orrára, a hátsó függőlegeseket pedig vízszintesre cserélték. Vaskosabb lett a C oszlop - és a manapság divatos formáknak megfelelően - sajnos kisebb a hátsó ablak. Külső méretei azonban lényegesen nem változtak. Feltehetőleg harmadik üléssorral szerelt és elsőkerék-hajtású változata is lesz.

A motorválasztékról még nem tudni semmit. Ha a Hi-Crossból indulunk ki, akkor számíthatunk egy kétliteres hibrid változatra is, de elképzelhető, hogy a Juke-ból ismert egyhatos turbós benzinmotort is megtaláljuk majd benne. A hírek szerint már az idei Genfi Autószalonon bemutathatják a végleges változatot.