A Citroen újra érdekes lesz?

2013.05.10. 10:27

A PSA konszernen belül régóta probléma, hogy miképp válasszák el egymástól a Peugeot és a Citroen modelljeit. Frederic Banzet, a Citroen ügyvezetője azt ígéri, a jövőben nem készül több átcímkézett Peugeot-klón a márkánál.

A DS sorozattal a Citroennek sikerült valami újat mutatnia, viszont az olcsóbb és egyszerűbb C modellek nem térnek el eléggé Peugeot jelvényes megfelelőiktől. Az igazgató ezen szeretne változtatni, és amennyire lehetett, azt is körülírta, hogy ezt hogy szeretné végrehajtani. Egyszerűsíteni szeretné a motorkínálatot, mondván, hogy aki sportos autót szeretne, az megtalálja a Peugeot-nál, amit keres. Ugyanakkor merészebb formaterveket ígér a jövőre, és sokkal több lehetőséget az egyes autók egyedibbé tételére.

Az első, már az új filozófia szerint készülő modell az E3 kódjelű kisautó lesz, amelyet a Citroen 2CV utódjaként is emlegetnek. Ezt a típust igazi népautónak szánják, bár nem lesz annyira egyszerű és olcsó, mint a Dacia modelljei. Ugyanakkor abban bíznak, hogy megérinti azokat, akik megfizethető, de egyben stílusos autót keresnek. Az új típus formai szempontból állítólag a C-Cactus tanulmányra emlékeztet majd, bár nyilván alapos költésg-optimalizáláson esik át a modell, így a drágábban gyártható részletek alighanem kimaradnak belőle.

Banzet szavai azonban azt jelzik, hogy a 2014 közepére várható E3 csak a kezdet: az évtized második felére a teljes Citroen palettát megpróbálják jellegzetesebb, érdekesebb modellekkel feltölteni.