Brutális lesz az új Audi TT

2013.05.12. 06:53

Az Audi hét éve, 2006-ban mutatta be a második generációs Audi TT-t, mely lassan már kifutó modell lesz. Nem titok azonban, hogy a németek utódláson dolgoznak, a Volkswagen-csoport vezető tervezője, Walter de Silva már korábban elmondta, hogy az első két TT-ből merítenek a harmadik széria megépítésekor.

Audi TT ultra quattro concept
Audi TT ultra quattro concept

A következő TT a Volkswagen moduláris MQB padlólemezére épül, de az ígéretek szerint egyedi vonásai kiemelik majd az Audi modellpalettájáról - különösen az orr-rész lesz jellegzetes. Az elődöktől könnyebb autót ígérnek a gyáriak, a motorválasztékról azonban egyelőre hallgatnak. Az első találgatások szerint minden bizonnyal lesz egy kétféle változatban – 220 vagy 300 lóerővel – elérhető, kétliteres, turbós benzinmotor, a csúcsot pedig a TT-RS 380 lovas öthengerese jelentheti. Ez a kifutó TT-RS Plus-hoz képest 20 lóerős többletet jelent.

A tervek szerint az új TT-t 2014-ben már forgalmazni is kezdi az Audi, így a hivatalos bemutatásra, és a pontos adatok megismerésére talán már nem is kell sokat várni – akár már az idei év valamelyik autókiállításán leleplezhetik.